Vi er en hundetosset familie som har bosat sig på landet (Sydsjælland/Præstø), hvilket vi ikke et øjeblik har fortrudt. I disse landlige omgivelser er "pulsen" helt i bund og tiden går simpelthen bare langsommere.

Vi valgte vi at anskaffe os en mindre race og valget faldt på Shetland Sheepdog, som jeg havde erfaringer med fra min tid som hundetræner. En smuk og "handy" lille hund med stor intelligens, stort hjerte, og som er særdeles lærenem og velegnet til næsten alle former for hundesport.

Vi træner vores hunde i lydighed og agility, men kun for sjov, og slet ikke på konkurrence niveau... Vi udstiller også vores hunde, hvilket vi syntes er både sjovt og samtidig får vi lejlighed til at mødes med en masse andre "hunde-tosser".

Vores hunde er vores hobby, men en seriøs hobby! Vores hunde er en del af familien, med de glæder og sorger der nu engang følger med.

Vores voksne hunde bliver ikke solgt, selvom de ikke kan bruges til avl/udstilling. Vi syntes at hver enkelt hund udfylder en del af vores hjerte, og det er svært nok at sige farvel til den, når deres helbred ikke kan længere. Derfor kan vi ikke tilbyde ældre hunde til de familier som ønsker sig det.


 


Hverdag med vores Shetland Sheepdogs


Dagen starter tidligt ca. kl. 06.00 med at vi lukker dem ud i haven til deres morgentoilette

Det giver mig tid og ro til mit eget morgentoilette, forberede morgenmaden til både 2-benede og 4-benede samt smøre de madpakker der skal smøres den dag.
Efter ca. 1/2 times morgenluftning (alt efter vejret naturligvis...) bliver morgenmaden serveret. Maden indtages (af de 4-benede altså) på ca. 10 micro-sekunder! men så er der til gengæld masser at tid til at tigge godbidder fra de 2-benede's morgenmad

Er det en af de dage hvor jeg skal på arbejde, henvises de stakkels vovser til sofapladserne og de må underholde sig selv indtil sønnen kommer hjem fra skole.
Jeg tror faktisk at de sover de meste af tiden og samler energi til at underholde os når vi kommer hjem.
Det første jeg gør når jeg kommer hjem er at tage hele flokken med ud på marken. Vi er så heldige at have en lille mark 10.000 m2 som er indhegnet. Bevoksningen får lov til at vokse frit og er et sandt hundeparadis. Der går og leger jeg med dem i 1-2 timer, og så er selv den mest udholdende Sheltie løbet helt tør for energi

Aftensmaden tilberedes kl. 16.30 og er som regel spist mindre end 5 minutter efter . Derefter samles hele flokken af "køkkenskrivere" omkring mine ben ude ved komfuret, mens jeg laver middag til den 2-benede del af familien.

Sheltierne gør sig virkelig umage for at sidde/ligge i vejen i vores i forvejen lille køkken, for at gøre opmærksom på, at de gerne vil være behjælpelig med at prøvesmage maden. Eller blot tilbyde deres assistance som mundskænke...
Mine fridage går mere i "hundene" og skal jeg ud og "føjte" tager jeg gerne 1 eller 2 af vovserne med ud til mine veninder og deres hunde. Det er sjovt og giver altid "pote"....
Dage med agility-træning og lange dage på hundeudstillinger er en herlig sommeraktivitet
Du kan se billeder om agility og billeder fra vores udstillinger under menuen øverst. Aftenen slutter som regel af med hjemlig hygge og en sidste luftetur (kort) inden der siges godnat.